La oss lage våre egne valglister!Hva om vi gjør sivilisert opprør ved å lage egne stemmeseddler ved neste valg? Alle som vil kan lage sine egne. Hvis man syns det blir komplisert kan man hente inspirasjon fra folk man synes virker klok, eller bare kopiere hva de har skrevet i sine valglister. Man printer ut og putter arket i stemmekonvolutten, alltså direktevalg på personer.


Dette ville jo være å anse som sivil ulydighet, valget kan dømmes ugiltlig, men vil tvinge frem en endring på en demokratisk fredelig måte. 

Ingen blir forespurt om du vil være bestemt for å styre landet vårt, og det er mer som en anmodning om å ta jobben om man får flest stemmer. De kan si nei, men vil føle et moralsk sterkt press til å ta ansvaret som er tiltrodd dem. Særlig de som er mest egnet, og ikke har politisk klattring til en karriære istedenfor som et kall. For å få frem du klokeste. 

Man kan velge helt fritt i alle yrkesgrupper, men må jo tenke på at de vil være lurt å samle seg om visse kandidater mange andre også vil støtte. De bør jo også være litt kjent, men mange velgere vil kanskje bli flinkere å undersøke hva de personer de velger egentlig står for, hva deres gjerninger har bært av frukter.

Jeg holder på å lage min liste her, og blir glad for flere forslag!

Kronprins Haakon

Johan Galtung

Nils Christie 

Arild Knutsen 

Jørgen Kosmo

Øystein Stray Spetalen 
  
Erling Folkvord

Lars Heldal

Ola Kristian Johansen

Mads Gilbert

Erling Borgen
 

Knur Nærum

Harald Eia


Ps. Listen er stadig under utvikling og vil oppgraderes fortløpende.  Det skal helst bli 169 representanter.

 

 

 


  • 18.06.2012 kl.21:54 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits