Pippilottas nyttårstale
På personlig nivå var 2011 kanskje mitt beste år noensinne. Man er så heldig når man har sine livs elskede i nærheten, med kjærlige og utviklende relasjoner, og psykologisk modenhet nok til å virkelig verdsette livets velsigvelser hver eneste dag.

Verdens utvikling derimot, har bekymret meg.  Bloggvirksomheten viser noen av tema som har opptatt meg, men enda mer har jeg "arbeidet" i debattforum. Offentlige men personlige diskusjoner om veldig mange ulike ting. Politisk og på menneskelig nivå. Jeg har lært veldig mye om meg selv og verden, og kanskje litt mer om andre også. Det går mer og mer opp for meg hvor omfattende betydning vår tankeverden er, den tankeverden som gjenspeiles konkret i debattene.

Aldri før har  flere mennesker deltatt i den offentlige diskursen, internett er et kvantesprang på linje med oppfinnelsen av ilden for menneskeheten. Fakta ligger bare et tastetrykk unna, men kan være vanskelig å finne tak i likevel, da det er gjemt inn imellom utrolig mye annet rart. Løgner, propaganda, psykiske lidelser, politisk fanatisme i alle retninger, humor, djevelens advokater som provoserer til å tenke selv, bilder og filmer og musikk. 

Vandringen på internettets landevei har mange feller og omveier. Men etter en stunds trening synes de fleste å blir mer trenet i kritisk analyse og kildeundersøkelse. Mens andre dessverre kan forville seg i området, og vi ser iblandt eksempler på hvor det har gått veldig galt.

Fortsatt er det mainstream-media som har hovedmakt på hva indoktrineringen skal gå på. Og en viss dreining i mer positiv utviklingsprosess for den generelle befolkningen er kanskje ikke å komme ifra må utføres. Men et høyt utdannet folk vil ikke like å bli ført systematisk bak lyset. Særlig ikke når det ikke synes å ligge noen gode intensjoner bak.

Mange unge mennesker er oppvokst med internett, og de unge skal være litt ekstra kritisk revolusjonære. Det er trass alt de unge som etterhvert skal overta alt dette. Når de ser så mye ødeleggelser og problemer så er det positivt at de prøver å få til en endring. Noen av de eldre har også holdt seg våkne, og setter neste generasjoners betingelser høyere enn å hvile på laurbærene av å stjele fra de.  Både penger og miljø. Og sosiale nettverksverdier. 
 
Vi står midt opp i en revolusjon, men vi ser det ikke selv, for det er for nært. Kaos og forvirring er vondt og vanskelig. Men vi må ikke la svartsynet vokse seg for stort til å tape fremtidens mål for øye. Den nye tiden kommer, og det er nå vi avgjører hvordan den blir.

Vi må ikke la oss slavebinde mer nå, prosessen skal snu, og mennesket skal være fritt. Vi kan ikke godta en stasistat, men forlanger åpenhet. Vi forlanger at folkets beste argumenter blir sett og hørt. Og at inkompetente korrupte ledere blir stilt til doms for sine gjerninger.

Det eneste man kan gjøre er å være et godt forebilde. Men på en gjennomtenkt måte. Å være et godt forebilde er veldig mye å si klart og tydelig ifra.

Jeg har noen ønsker for 2012:
-At svineinfluensavaksineskandalen blir grundig gransket av en uavhengig komite.
-At breiviksaken blir gransket av en uavhengig komite.
-At folket begynner å lage egne valglister, politisk uavhengige.
-Gratis tannlege som erstattning for folketannrøkta som ødela manges tenner.
-At skattelistene forbli åpent tilgjengelige.
-At kringkastningsavgiften faller bort pga. propaganda-avsløringer, og A pressens rottereir også ramler fra hverandre.
-At DLD blir puttet i en skuff.
-At vi melder oss ut av EØS og inngår en allianse med Island, Sverige og Finland. Muligvis også Grønnland, Alaska og Nordrussland.
-At myndighetspersoner som totalitært forfører til krigshandlinger blir straffet.
-Dødsstraff og tortur blir forbudt over hele verden.
-Forskjellen mellom fattig og rik blir bedre utjevnet.
-Landbaserte oppdrettsannlegg blir påbudt.
-Matetisk debatt gir positive resultater i dyrking, oppdrett og forbruk.
-Oppgradering i infrastruktur og vernetiltak for befolkninga.
-Gratis heroin til de narkomane og bedre løsninger for rehab og aksept for kronikere.
-6 timers dag og borgerlønn (eller negativ skatt).
- Et åpent og blomstrende debattmiljø.
-Desentralisering av makt.
-Demokratifremmende tiltak igangsettes. 
-Stimulere kunst og kreativitet i skolen og ellers i samfunnet.
-Tilegne mest mulig åpenhet i alle forvaltningsledd.
-Etiske prioriteringer vdr. forskning.
-At vi blir stadig mer levende bevisste.  

Vi blir det vi er. Bruk året godt!

<3 


  • 02.jan.2012 kl.17:50 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits