Mistenkelig stille om kontroversielle ministerpost-rokkeringer

Storbergets avgang var tåredryppende, men omrokkeringen i ministerpostene dette medførte har fått lite eller ingen oppmerksomhet. I dagens VG ser vi feks. at det først og fremst er Breivik. Til trass om pedagogisk anlagte og pårørendes bønn om å ikke gi så mye oppmerksomhet til han, fyller tabloiden opp med absolutt alt av seansen. Så kommer voldtektsaker. Så litt glade og søte nyheter, og så smånotisene og sporten.. Men ikke engang i smånotisene finner jeg noe om utnevnelsen av Grete Faremo til justisminister, eller Espen Barth Eide som ny krigsminister. 

Grete Faremo måtte som kjent gå av som justisieminister i 1996, etter avsløringer om overvåking av Berge Furre mens han satt i Lund-kommisjonen.

Lund-rapporten "avslører en omfattende overvåkning av norske kommunister, sosialister og andre personer og grupper overvåkningstjenesten anså for å representere en trussel mot rikets sikkerhet under den kalde krigen Den kritiserer flere forhold knyttet til de hemmelige tjenestene:

  • Det tette samarbeidet mellom overvåkningstjenesten og Det Norske Arbeiderpartiet
  • Instruksstridig registrering
  • Registrering på bakgrunn av gamle forestillinger
  • Uklare myndighetsforhold

 Selv om det i et vedlegg diskuteres rundt forholdet mellom overvåkningstjenestens virke og menneskerettighetene, er rammeverket som sådan ikke tema for rapporten."

Man syns det er litt rart at en justisieminster som må avgå kan få ny ministerpost i utgangspunktet? Men hun har jo vært forsvarsminister, eller krigsminister, ettersom Norge ligger i angripskrig mot Afganistan, og nettopp har avsluttet et raid i Libya.

Espen Barth-Eide får stillingen som ny krigsminister. Han var i vinden for under et år siden, etter Wikileaksavsløringer. Amerikanerne skal ha ment at Eide som en mektig og nyttig støttespiller for sine interesser i Utenriksdepartementet. De noterte også at Eide var en mann som satte sine egne interesser framfor den norske statens. Svenskene ble rundlurt av Norge med denne mannen i spissen, og kritikken fra vår nabo var ikke nådig.

H
vordan kan det ha seg at disse utnevnelsene ikke ble debattert?  • 27.feb.2012 kl.19:26 i Blogg
  • 2 kommentarer
  • Permalenke

2 kommentarer

Lille My

21.mar.2012 kl.17:21

Fint innlegg, søta!

pippilottafryd

27.mar.2012 kl.22:52

Lille My: Takk! :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits