Dataspill om Utøya forstått som kunstverk

Det skaper reaksjoner at en ung og anonym tysktalende kunstner har laget et dataspill om Utøyatragedien. De etterlatte og folk flest reagerer med avsky. 


Mannen bak sier at det er et kunstverk. Og tar man han på ordet så må man annerkjenne at han virkelig har truffet tidsånden.

Kunstens rolle er å vekke reaksjoner, få oss å reflektere, og slik sett har dette spillet vært langt mer effektivt enn muselik på olivenglass eller Nerdrums erigerte lem. 

Man bearbeider ting på ulike måter, og her syns jeg kunstneren har åpnet opp for en viktig kommentar. Det var dessuten oppe i nyhetene at breivik hadde spillt mye voldsspill. Det blir dessuten kudos om at breivik fremstilles narraktig i spillet.

Såvidt jeg kan se tjener ikke kunstneren penger på dette. Og er anonym. Men som samfunnsreplikk har dette spillet utrettet mye debatt. Kanskje folk faktisk ikke går å se den filmen som blir laget om Utøya heller, fordi de ser det vannvittige i voldkulturens profittjag?

Jeg trur ikke vi trenger å frykte for at Utøyaspillet ligger under juletreet i å. Kanskje noen og enhver velger bort å kjøpe slike spill, uansett hvor mye ungene kan komme til å mase. 

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2011/10/12/student-laget-dataspill-om-utoeya


 


  • 29.okt.2011 kl.21:05 i Kunst og kultur
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits