Dagsrevyens konspirasjonsinnslag 16 september -11Jeg satte lørdagsvinen litt i vranghalsen når innslaget om Hans Gaarders foredrag om ulike forhold rundt 11 september kom på skjermen. At NRK og Dagsrevyen er kjøpt og betalt, og har sviktet sin etiske plikt til sannhetssøkning og kritisk journalistikk totalt, har jeg visst lengre enn langt. Men dette var eksepsjonellt puttet og klippet til en holdningsskapende utløser for det nye fiendebildet; konspirasjonsteorier.

Disse teoriene som forårsaket Holocaust, enlig journalisten, og intervju med en overlevende derifra. Det manglet bare litt titanic musikk. Propagandaeffektene synes å være inspirert av NLP for tiden?

Alle vet at det foregår sammensvergelse over en lav sko over det meste av kloden. Sannsynligvis utenfor også. Noen gale vitenskapsmenn har til og med fått lov å bombe vår egen måne...

Men andre er systematisk antiskeptikere. Å forsvare systemet skyldes nok vanligvis frykt da. Frykten for endring. Men i saker som dette så er det enlig min mening bevisst løgn med folkehesa som insats. Og på våre yngste også... Det samme så vi i vaksineskandalen. Og i den vaksineskandalen som foregår idag hører vi en fullstendig tystnad (HPV vaksinen)...

Å være opptatt av menneskers betingelser er viktig, og da må man tillate at folk tenker i ulike baner, uten at man fiendeforklarer dem. Inkludering og toleranse i praksis. Og DER har Dagsrevyen en oppgave!

Nyhetsspeilet har jo lenge blitt omtalt udelt negativt i lange tider. Vi såg kopplinger i vaksineskandalen til Nyhetsspeilet også da. Nyhetsspeilet er visst blitt forumet for en viss gruppe mennesker. Og alle der trur på aliens og chemitrails... (Ironisk)

Når det gjelder chemitrails, forresten, så trur jeg at det er en kontrakonspirasjon for å dekke over at flybensin er farlig. Det er ikke puttet noe spesielt skadelig i det, men det er skadelig. Så min sannhetssøking på ulike teorier om saken fikk meg å få den forståelsen.

Jeg registrerer utspekulert NLP over mainstream-media, også i andre leirer, men den demokratiske offentlige har et særlig ansvar for å formiddle meg uavhengige kvalitetsnyheter. Jeg betaler licens for det, og det står i kontrakten. Når det kommer slikt møl i beste lørdagskosen så reagerer jeg kraftig. Å henge ut en mann, som trass alt kildehenviser til sine påstander/spørsmål/hypoteser, og til og med trekke paraleller til holocaust ble veldig kvalmt.

Et annet ord for konspirasjonsteoretikere er sannetssøkere. Idag foregår tydeligvis en kampanje mot kritisk tenkende som ikke slår seg til ro med visse offisielle forklaringer.

Dette er noe som skjer i menneskets utvikling, bevisstgjøring, der gamle ideer blir stadig mer desperate på å slå ned det nye som vil frem. Søken. Det levende menneske er et tenkende menneske. Når det er grunn til å spørre så bør man spørre. Nyskjerrighet.

Når eksperten Terje Emberland uttaler at konspirasjonsteoretikere kan være farlige og er mer tilbøyelige til å bruke vold, blir jeg nesten rystet. Ikke bare har han stemplet en hel gruppe og et meningsunivers som ondt og farlig, men han kan også trigge feil personer uheldig.

Metodene NRK har brukt under opptaket og redigeringer er også skremmende hvis det er sik Hans Gaarder beskriver her; Nyhetsspeilet. Kommentarene er det viktigste i den linken.

Og nå kommer sporten.

 

 


  • 18.sep.2011 kl.20:04 i demokrati og ytringsfrihet
  • 6 kommentarer
  • Permalenke

6 kommentarer

tore

19.sep.2011 kl.04:59

Media har utspilt sin rolle http://www.youtube.com/watch?v=2pHZdaUGn6M&feature=player_embedded

pippilottafryd

19.sep.2011 kl.20:41

tore: Ja, helt enig. Det er utrolig frekt å kreve lisenspenger for dette vås som leveres.

Arvid

25.sep.2011 kl.15:38

Du tar, som vanlig, opp viktige tema. Om du tillater det, vil jeg legge inn dine 2 siste bloggposter som referanse i egen blogg om noen dager. Ser ingen grunn til å lage min egen variant av noe som er dekket så bra her hos deg!

pippilottafryd

25.sep.2011 kl.20:17

Arvid: Det vil være en ære Arvid! :)

Arvid

28.sep.2011 kl.08:49

Utmerket! Da er vi begge fornøyd! (Presenterer innleggene med noen dagers mellomrom.)

pippilottafryd

28.sep.2011 kl.18:05

Arvid: Her er innlegget; http://aspergman.com/?p=8625. :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits