I-Doser, alle rusmiddler legalisert over internett?Jeg kom over fenomenet for noen år siden, da tenåringene i huset plutselig endret PC rutinene. Plutselig kunne de ligge i dyp meditativ tilstand på gutterommet, med dempet lys og headsettet klistret til hodet.

Jeg ble jo skeptisk, og måtte prøve selv om dette kunne være noe farlig. Trass alt presenteres det i dopsjanger, man tilbys alt fra heroin til peyoterus, men også ting som kan øke prestasjoner eller humør.

I doser er høyfrekente lyder som sendes til hjernen,  og som endrer hjernebølgene i en kortere periode, og dermed sinnstilstanden. En ufarlig måte å lure hjernen på.

Jeg kom til den konklusjonen at det hjalp de unge å meditere, lydfrekvensene fikk de å komme i dyp og utviklende meditasjon. Det foregikk en liten periode, men etter å ha kjørt igjennom de ulike programmene syntes de å gå lei. Jeg trur imidlertid voksne folk kunne ha brukt dette på en mer systematisk måte, med effekt på ulike problemområder.

Å komme i meditativ tilstand er ikke så enkelt for alle personlighetstyper. Hvis dette ikke funker første ganger bør du prøve det flere ganger, for meditasjon krever ofte øvelse. En auditativ meditasjon vil kanskje ikke passe alle like godt. Likevel trur jeg de fleste kan nye godt av å utvikle den delen av psyken. Så skulle det ikke funke så er det sannsynligvis enda større grunn til å jobbe med å få det til å funke.

Å klare å slippe, å la seg rive med av suggesjonen, kan virke skremmende for noen. Men ved gradvis tilnærming kan man venne seg selv til å mestre det. Bruk lav lyd, nyt en kopp te, tenn noen røkelser, og innføre det som en del av et lite rituale i en utprøvingsperiode hvis man føler at det kan være noe i egenterapien, men vanskelig å få til. Å prøve å treffe flere sanser er et generellt godt råd.

Jeg vet ikke om rusmissbrukere i rehabiliterings-situasjoner har prød det, men kunne vært meget intressant å høre om deres erfaringer isåfall. Samt andre tanker om fenomenet.

Noen linker;

Wikipedia

http://www.i-doser.com/index.html

 

Bildekilde; http://www.almightydad.com/general-interest/digital-drugs-idoser  • 06.sep.2011 kl.22:53 i Hverdagsfilosofi
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits