Noen spekulasjoner om Oslo-terroren

Oslos krystallnatt og det etterfølgende Holocaustet på Utøya har rammet oss med sorg og forferdelse. Barn og unge ble offer i en massakre. Gal manns verk, men med politisk begrunnelse.

Kanskje skal man ikke spekulere, men det er vanskelig å la være. Mange trakk raskt den feile konklusjonen av at det var en fundamentalistisk muslim som var gjerningsmannen, og sjokket over hvem som var under uniformen virker å ha vært stort for mange.

Om dette var en manns verk eller om det står andre bak også kan man bare spekulere i. Tiden som kommer vil kanskje avsløre mer. Men som politisk intressert vil jeg dele noen tanker.

Norsk deltakelse i krig har vært utløsende for en økt terrorfrykt, men få såg trusselbilde fra ekstrem høyreside komme. Det er igrunn merkelig, all den tid det ikke har vært noen grunn å lukke øynene for et komplekst verdensbilde.

Tijnee, en overlevende forteller; "Min teori var at fyren ble leid inn av Mossad fordi Ap i regjering har anerkjent Palestina som stat og nylig oppgraderte statusen til deres representant i Norge til ambassadør."

Det har vært terroråtak på Norsk jord tidligere, den sk. Lillehammersaken i 1973, der Mossad var skyldige.

Også i Palmesaken finnes det teorier om at Mossad kan stå bak.

Det er å forvente at slike spørsmål vil melde seg i debatten om siste terrordåd. Andre politiske ekstremistorganisasjoner er selvsagt like misstenkte. Sånn sett er det å håpe at dette skyldes en manns storhetsvanvidd. Men vi kan ikke blunde for at dette kan være et større komplott. Antydningen om to celler til vil kunne avdekke et godt skjult nettverk.

Whashingtons blog skriver;

"Norge er et underlig valg som en muslimsk terror mål:

  • Norge har utelukket Isareli investeringer.Som Haaertz rapporterte i fjor:
Norge er ? 450 000 000 000 olje-rikdommen Fondet har ekskludert to israelske firmaer involvert i å utvikle bosetninger ...på etisk grunnlag, sier Norge er finansdepartementet mandag.
  • Faktisk har senator Lieberman anklaget Norge for å fremme anti-semittisme
  • Norge har også annonsert sin plan om å trekke seg fra den libyske krig

og flere diskuterer muligheten for hvem og hva som står bak;

Saman Mohammadi

Nyhetsspeilet. Her syns jeg momentet de trekker opp om at han kan ha blitt hjernevasket er intressant.

Arutz sheva (Israelnasjonalnews) reagerer på anti-sionister prøver å laste Mossad for angrepet.

Det må også tas med i betraktningen at dette nettopp kan være en måte å øke jødehatet i verden. Og det er selvsagt viktig at vi uansett ikke laster uskyldige i denne prosessen. Man ser allerede støttegrupper til Bjerkviks mor og søsken på FB, og det viser at de fleste forstår at man ikke må la noen uskyldige mennesker eller grupper få hat rettet mot seg.

Problemet er vel mye at islamofobien som er drevet frem uansett ikke er heldig for den mentale folkehelsen. Samfunnet som vi vil ha det er under angrep fra flere retninger. Det vil alltid kunne være fare for en eller flere sinnsyke mennesker. Så klart vi må være våkne. Men det viktigste er å holde samfunnet åpen for en utvidet dialog. Menneskeheten idag gjør et bevissthetssprang pga. internett, og denne redskap er vår vei til et ekte demokrati.

Selv om ikke noen høyreradikal terrorgruppe står bak dette, så vil det i teorien kunne være en aksjonsform andre ekstremister kan ta i bruk. Det er først nå Norge står innfor denne trusselen, og innsikten i at det kom fra sine egne, er vanskelig å takle. Mange andre stater lever med denne trusselen hele tiden.

Vi må være modige nå. Vi må i sannet holde hverandres hender. Samlet mot frykt og grådig egoisme. Vi er sterke, og vi skal klare å stå i dette uansett hvorfor!


  • 28.jul.2011 kl.00:24 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits