Handlingslammelse fra offentlige instanser på Utøya

Nå har jo ikke alt kommet frem. Men jeg reagerer ekstremt på manglende innsats på Utøya. Det påstås at han fikk holde på i nesten to timer?

Anders Behring Breivik fikk holde på med skytemassakeren til hans magasiner gikk tomme og han overgav seg!

NRK hadde helikoteret på plass før terrorpolitiet!

Bombingen av regjeringsbygget er ingen unnskyldning, det er en kjent metode å bruke avledningsmanøvre, og redningsenheter må ha rutiner på slikt også.

Vi bruker mange skattekroner for å sikre et politi/militær som kan tre inn i situasjoner som dette, men istedenfor tolker jeg de å ha vært ekstremt feige i denne operasjonen. Hadde de ikke et kikkertsikte på et våpen å kunne ta han ned med?

Særlig når de visste at det var barn og unge som ble skutt ned på denne måten, da er det ikke tid for nøling!

Det er selvsagt lett for meg å si, som ikke var der. Men jeg tror at hadde jeg vært der så hadde jeg prøvd å ta han ned selv om det hadde kostet meg livet. Jeg forventer et politi som er villige til å offre sine liv hvis det er mulig å redde barn og unge. Jeg forventer mot og handlingsevne når det er akutt.

Jeg regner det som en selvfølge at de har redskaper tilgjengelig så nært Oslogryta.

Manglende reddningsarbeid er et annet moment.

Campingturister dro ut og hentet opp de som svømte fra øya, måtte kjøre 400 meter til ambulansen med de, og videre tvinge seg tilbake gjennom sperringene for å kunne dra ut på sjøen for å prøve å redde flere...

Her syns jeg det fremkommer skandaløst liten innsikt i håndtering av et kriseområde, og krever gransking av etatene som står ansvarlige for å minimere skader i situasjoner som dette.

Vi må ha innsatsstyrker som kan gå inn i saker som dette, med risk for eget liv. Tragedien kunne likegodt ha vært en skolemassakre, skal en galniger bare få plaffe ned til han er fri for ammunisjon, fordi at ikke en eneste en tør å snike seg innpå han å ta han ned?

Kunne skyte i 1.5 timer; http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080663

Vitne; Hvor er kommando-sodatene; http://www.dagbladet.no/2011/07/24/nyheter/utoya/massakre/innenriks/17435509/

Rettelse; Nå påstås det at han hadde ammunisjon igjen og at det var brukt kortere tid etter at politiloggen har bitt korrigert. Håper virkelig det, og at det inkompetante bilde som tegnet seg fra tidligere sendinger ikke er korrekt.

 


  • 24.jul.2011 kl.16:23 i Blogg
  • 6 kommentarer
  • Permalenke

6 kommentarer

Arvid

24.jul.2011 kl.16:41

Du er inne på viktige saker, både her og i forrige innlegg. Men du er kanskje litt tidlig ute. De fleste har i øyeblikket mer enn nok med sorgen og forskrekkelsen. Så kommer det andre etterhvert, tenker jeg...

pippilottafryd

24.jul.2011 kl.16:54

Arvid: Mulig, men samtidig er det nå økt risiko for smitte-effekt.

Arvid

24.jul.2011 kl.17:19

Ja, ser poengene dine.

pippilottafryd

24.jul.2011 kl.18:00

Pippilotta; Rettelse; Nå påstås det at han hadde ammunisjon igjen og at det var brukt kortere tid etter at politiloggen har blitt korrigert. Håper virkelig det, og at det inkompetante bilde som tegnet seg fra tidligere sendinger ikke er korrekt.

Kulturmarxist

24.jul.2011 kl.23:53

Det er fint at du retter opp Pippilotta, men hva med å holde skyteren i holsteret neste gang du ser noe du tror er et troll - inntil du får bekreftet det?

pippilottafryd

25.jul.2011 kl.00:18

Kulturmarxist: Jeg vil fortsatt fremholde at jeg syns en time er mye. En prikkskytter burde kunne stille på mye kortere varsel så nært hovedstaden.

Det er forøvrig min ene reaksjon, og selv om den må justeres noe så er det et viktig poeng. Hvor rask og effektiv reddning kan vi forvente i en krisesituasjon?

Jeg må også fremholde den fantastiske innsatsen campingturistene utviste, og viser at det er en sterk borgerpikt i Norge! De må få medalje! <3

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits