Når ord blir fattige

Tragedien som rammet Norge 22.7.2011 er vanskelig å ta inn over seg. Våre tanker går til de direkte berørte. Men vi er alle rammet.

Nå er det ekstremt viktig at vi ikke lar oss skremme til å godta et enda større sikkerhetsregime. DLD og all verdens etterettning kan ikke avdekke en sinnsyk manns planer. Vi kan kun forebygge utvikling av slike monster, ved å skape et inkluderende og vennelig klima i samfunnet. Åpenhet og demokrati er verdier som fortsatt må kjempes for. Nå mer enn noensinne. I en situasjon som dette vil det komme forslag om mer kontroll og innskrenkinger av vår frihet, men det vil ikke gi oss og våre barn større trygghet.

Ekstremister utvikles nettopp i samfunn med stor forskjell mellom ledere og borgere. Dialogen er vårt viktigeste redskap, og den eneste fredelige måten å endre et samfunn på. Nå kreves det forbud mot alt fra FRP til høyre-ekstremistiske forum. Men forbud vil bare ta de farligste under jorden, der de vil kunne utvikle seg helt uten innbandning fra mer normalt tenkende mennesker.

I de første timene etter attentatet trodde mange at islamister sto bak, eksperter sto i kø for å analysere trusselbildet, og mange lot seg rive med i å la sitt fremmedhat komme til syne. Når han tok av seg hatten og det blonde håret kom til syne fikk de et sjokk. Det var en av oss selv.

Når en muslim begår skrekkdrap så kalles det terror, når en hvit utfører slike handlinger kaller vi det psykiatri. Men ingen som utfører slike gjerninger er psykisk friske.

Vi gråter over ungdommen som mistet sine liv, men vi må ikke glemme at i Afganistan, Irak og Libya blir politisk aktive ungdommer også slaktet ned, og da av våre soldater. Vold eskalerer veldig lett. Når myndighetene holder en aggressiv profil så legitimerer de dette. Særlig i en tid hvor mange tyr til vold som underholding. Vi mot dem er tema, løsningen er å vinne ved å drepe. Med en slik livsholding indoktrinert i unge og psykisk syke sinn kan vi forvente stadig mer vold.


  • 24.jul.2011 kl.15:04 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits