Ideologi fra den mørke middelalderSiste forslag fra vår statsminister er å tvangsflytte narkodealere til distriktene. Dette skal være en måte å kvitte seg med folk som ikke har begått strenge nok forbrytelser til å kunne fengsle dem. Alltså vil en by kunne utvise noen pga. kriminell atferd.

Det minner meg om middelalderske straffemetoder. Da ble folk lyst i bann, og ble fredløse som måtte rømme. De var utenfor lovens rettigheter, og hvis de ble drept så ville ingen forfølge saken.

Men det kommer kanskje et bidrag med denne "ikke nok kriminell til fengsling men uønsket", slik at fattige kommuner kan ta imot de? Skal man da opprette "narkodealer-mottak"? Og spredningsfaren i bygdesamfunnet kan iskaldt beregnes?

Ordførere langer ut mot forslaget, ogTerje Søviknes (Frp) trudde det var tull når han ble bedt om å kommentere forslaget, og mener at det er useriøst og uten logikk. Jeg er for en gang skyld enig med Frp.

Nå gjelder det såvidt jeg kan se asylsøkere, men regner med at en slik lovendring etterhvert også må gjelde nordmenn for å ikke være rasistisk. Og gjelde stadig flere overtredelser.

 Toppbildekilde; http://www.bbc.co.uk/nottingham/content/image_galleries/robin_hood_tv_gallery.shtml?13

 

 


  • 01.jun.2011 kl.00:01 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits