Sølibat som trening mot impotens og frigiditetÅ være avholdende fra visse nytelser er en metode kjent fra flere religioner. Det er en metode i å trene opp større åndelighet ved å få bedre styring på egen kropp og tanke, og avholdenhet regnes som rensende.

I den Katolske kirken har prester vært påbudt å leve i sølibat (sexuell avholdenhet), noe som også har fått skyld for den utbredde overgrepskulturen som er avslørt i senere år.

Den seksuelle apetitten er varierende mellom mennesker, og gjennom livsløpet.

Idag oppfordres de unge til å bli kjent med egen kropp ved onani, mens tidligere var onani sett på som skadelig.

Forventninger om et jevnlig sexliv er høyt i vår kultur, og den seksuelle frigjøringen har vært positiv i å også gi kvinner rett til å nyte det. Men perioder med seksell avholdenhet har fordeler som bør bli opplyst om.

Jeg har selv prøvd det i noen perioder, og merket meg at det gav mer energi, samt endret min mentale fokus. Det virket healende på å avslutte forhold psykologisk, og finne frem til min egen indre kilde. Slik at det virket frigjørende på seksuelle bindinger til mine tidligere elskere, og dermed legge et godt grunnlag for nye forhold.

Å frivillig avstå fra all seksuell aktivitet i en periode kan synes ut som selvplaging, og jeg er meget skeptisk til å sverge livslangt sølibat. Jeg kan ikke forestille meg at noen Gud  har ønsket dette for menneske, selv om flere religioner promoterer avhold som idealet. Og når det stilles krav om det for å feks. oppnå visse yrker eller stillinger så vil det nok heller føre til pervertert og skjult praksis, som feks. i den Katolske kirke.

Men likevel trur jeg det kan være en metode som også kan brukes i vår tid.

Man ser at det synes å være tradisjon med sexuellt avhold i visse situasjoner. Lav lystfølelse i perioder kan ramme både menn og kvinner. Og kan føre til frustrasjon i forholdet. Hvis partneren mangler seksuell lyst på oss så kan det oppleves som at vi ikke blir elsket. Den med manglende lyst får dermed prestasjonsangst og den negative spiralen er igang.

Et treningsprogram for par med seksuelle problemer tar utgangspunkt i sølibatets prinsipper. I sensitivitetsprogrammet skal lystfølelsen bygges opp med mye berøring uten seksuelle forventninger. I treningsperioden skal paret ikke praktisere sex med hverandre.

Når man går lenge nok uten orgasme vil det komme i drømmelivet, og det kan gi pekepinner på hvor vi kan ha behov for å jobbe mer for å oppnå et harmonisk sexualliv.

Her er en FB gruppe for de som lever i sølibat.

 

 

 

 

 


  • 28.mai.2011 kl.17:19 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits