Vadsø, byen hvor det ikke bor så mange helter?

Vadsø Kommune Webkamera Torget

 Den tragiske ulykken i Vadsø 16 mai, som tok livet av to unge jenter, berørte nok mange av oss sterkt. Dette la en demper på feiringen 17 mai over hele landet.

Når rapporten slo fast at ulykken ihvertfall ikke skyldtes villmannskjøring var det nok også mange som trakk en lettelsens sukk på vegne av den unge sjåfføren.

Men nå får vi vite at faren til den ene jenta uttale at politiet gjorde ikke jobben sin, og i artikkelen fortelles det også at det sto mange andre på kaia. Dette gav meg meget ubehagelige grøssninger, og jeg er skremt over en slik manglende motivasjon til å redde unge liv. Ikke bare fra politiet, men alle i publikum. Hvorfor gjorde ingen noe? Ville ikke ethvert noralt menneske med en viss ryggmarksrefleks kaste seg ut i havet å prøve å hjelpe de?

Et hjulkryss eller dekkspak  til å knuse vinduet, og en kniv å skjære over beltene med ville man ihvertfall ha klart på et par meter. Kaidybden er 9 meter, men så er det jo noen meter fra bryggekanten til havsoverflaten, og bilen fløt sannsynligvis en stund. Bakenden av bilen stakk dessuten opp. Det var sannsynligvis luft i cupeen ganske lenge. I Nord-Norge er det lyst om natten på denne tiden. Vanntemperatur var kanskje bare 2-3 grader, men det utgjør ingen livsfare å oppholde seg noen minutter i slik kulde.

Denne forferdelige ulykken bør være en vekker for mennesker flest. Er vår nestkjærlighet virkelig blitt så liten at vi ikke er villige å bli litt kalde for å redde et eller to mennesker? At offentlige tjenestemenn heller ikke gjorde noe er jo særdeles alvorlig, og dette må få følger.

La denne tragiske ulykken sikre at noe liknende aldri mer skjer.

Kondolerer alle pårørende.

 

 

 


  • 26.mai.2011 kl.17:41 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits