Har du hjerterom?

I bybildet dukker det av og til opp mennesker som ikke virker helt lokale. I sesongen har vi hørt vakker panmusikk, det er gateselgere i alle valører, og jeg syns det var kjempestilig når de russiske selgerne dukket opp med sine østlige kirch-figurer. Det kan dukke opp en gatemusikant eller to som står på et gatehjørne og sprer en egen energi. Vi stopper opp og lytter, vi gir noen slanter eller haster bare fort forbi.


Igår observerte jeg to damer som bruker være i denne byen sommerstid. Den ene tigget i kopp, den andre solgte blomster. Vi stimet ut i røykepausen på konserten, når disse to skapningene nærmet seg skokken vår. Jeg gir noen kroner til den ene, og noen andre gir, men så begynner enkelte personer å be de komme seg vekk, og ble ganske aggressive. Jentene, kanskje i tredveårene, var tydeligvis vant å bli behandlet slik, og trakk seg bare litt unna.

Det kunne ha vært måser som hadde tigget kabab.

Politimyndigheten fraråder å gi tiggere penger. Det påstås at det er mafia. Men jeg ser den samme familien år etter år i mine gater, jeg missunner de ikke jobben, og det gleder meg at de ser såpass glade ut i ansiktet som disse to gjorde. Jeg skammet meg litt over at norske menn ikke alltid er så flinke gentlemenn, som skal behandle enhver kvinne pent. Hvis man av ideologiske grunner ikke vil donere noen kroner så er det greit, men man trenger ikke å bli frekk.

Jeg trur at å gi noen slanter til tiggere eller andre trengende gir god karma. Det er trass alt en velsignelse at man er i den heldige situasjonen at man kan gi.

Og som bybildearbeidere bør tiggere behandles med samme hjerterom som gatemusikanten.

 

Oppdatering 24.5.2011; Arild Knutsen tar opp Romanifolkets situasjon i Oslo, og den alvorlige utviklingen i rasistisk hat rettet mot folkegruppen her.


  • 22.mai.2011 kl.19:01 i Blogg
  • 2 kommentarer
  • Permalenke

2 kommentarer

Vemund Eldegard ( - :

22.mai.2011 kl.19:08

Kjempe fin blogg! : - )

pippilottafryd

22.mai.2011 kl.19:39

Vemund Eldegard (: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits