Bør du undersøke hodet selv, Obama?Syns man ikke henrettelsen av Osama bin Laden var helt etter skikk og bruk, så antyder fredprisvinneren Obama at man er hjerneskadet.

Det grunnleggende prinsipp i en rettsstat heter på fint «In dubio pro reo», og går ut på at tvilen skal komme tiltalte til gode i en rettssak.

Før en rettssak er det en etterforskning, og en etterforskning er ikke ferdig før den tiltalte er arrestert og dømt av en rett.  Før dommen skal han kunne forsvare seg. Dette er også i pårørendes intresse.

Å gå inn i en fremmed stat å likvidere en ubevæpnet ettersøkt, samt plaffe ned noen andre ubevæpnede, er enlig min mening respektløst. Wanted dead or alive gjaldt i Wild West, men som sivilisert syns jeg det er forkastelig, og i Pakistan i år 2011synes ikke det passer.

Særlig all den tid det er mange sprikende beviser på hvem som faktisk var årsak til at 2993 døde (inkl. 19 terrorister) 11 september 2001. Så hadde det vært intressant å høre bin Ladens versjon.

Vi forstår at det var et sjokk for USA å oppleve at deres eget land ble angrepet på egen jord, for første gang i historien (bortsett fra Indianerne da...). Men istedenfor å reflektere litt kritisk over egen rolle i verden, tok hevnen av.

Ondskapens akse ble definert, og plutselig ble verden annerledes. Muslimske islamister ble våre fiender, og våre menneskerettigheter krenket i stadig større grad med legitimitet i trygghet, dvs. med bruk av skrekk.

I realiteten er det meste av skrekken som blir spredt i verden nettopp fra "over there".

I Irak over 100 000 sivile drepte.

I Afghanistan er man ivrig;

Hvor mange sivile som er drept der er veldig usikkert, men jeg har tidligere skrevet om at Wikileaks har avslørt av dødstallene manipuleres, og at infoen holdes unna media og debatter; Ikke snakk om hvor mange vi har drept.

Og så er Libya og Syria veldig i skuddet for tiden...

Og hvor lovlige er egentlig disse krigs-aktivitetene enkelte stater fra vesten bedriver? Hvis en tilfeldig statsleder i disse eller andre land plutselig blir hevngjerrig for feks. tredve bombedrepte sivile i et bryllup, kan han da bare plaffe den antatt ansvarige som oppholder seg i et annet land? Og drepe noen rundt han i samme slengen dessuten?

USA har ihvertfall i henhold til det kategoriske imperativ  (bare gjør det også andre kan gjøre) igjen satt en dårlig standard.

(bildet er hentet fra http://stolsmo.wordpress.com/)

Oppdatering

11.5.11; Sønnen til bin Laden syns det er en fornærmelse og en hån å kaste liket på havet. Han "truer"  Obama med søksmål.

12.5.11 USAs justisminister Eric Holder avviser at Osama bin Laden ble henrettet av de amerikanske spesialstyrkene.

-Nei, han ble vel avrettet...?

 

 

 


  • 09.mai.2011 kl.21:26 i Blogg
  • 8 kommentarer
  • Permalenke

8 kommentarer

Arvid

10.mai.2011 kl.00:05

God sammenfatning av de viktigste aspekter! Og hyggelig du linker til mitt blogginnlegg! Men nå har du to henvisninger til antall drepte som spriker stort i antall. IBC opererer med litt over 100.000, men parlamentsmedlemmet "mitt" opererer med en million, hvorav 300.000 barn.

Jeg ble litt "trigget" av irritasjon over den store sprik i tallene, og har faktisk jobbet litt med saken i dag. Blir nok et blogginnlegg av det, men jeg kan allerede nå si jeg oppfatter IBC som mulig desinformant. Mye å ta fatt på i "konspi-verden" for tiden, så vi får samarbeide om innsatsen! Og ikke minst linke til hverandre slik du gjør her.

pippilottafryd

10.mai.2011 kl.00:23

Arvid: Ja, vanskelig å finne tall merket jeg, og sprikende. Det er jo også noe med at nesten alle menn blir definert som terrorister, så bare kvinner og barn defineres som sivile?

Arvid

10.mai.2011 kl.00:37

Kanskje, men det ser mer ut som metodikkproblemer. Men jeg må jobbe litt mer med materialet jeg fant før jeg vil si noe "sikkert".

AntiMuslim

13.mai.2011 kl.05:54

Ja, du er vel en av dem som påstår at Hitler ikke tok livet av millioner av jøder også....de gasset seg sikkert selv for å få sympati....eller så påstår du at Elvis fortsatt lever sammen med Michael Jacson og du ser spøkelser på høylys dag! DU burde få DITT hode undersøkt! Det er bare å registrere at du tilhører den rødbrunde grumsete venstresiden med de forskrudde ideologier disse har. At du støtter terror og forguder Osama Bin, er i alle fall sikkert. Jævla idiot. Post dette eller ikke, men det er i alle fall sagt!

pippilottafryd

13.mai.2011 kl.13:42

AntiMuslim: Dette innlegget er et utmerket eksempel på hva slags holdninger Obama fronter.

TheBigBudMan

15.mai.2011 kl.02:29

Gjennom dette organet voldtar USA Iraq's Oljeresurser etter først å gått til terrorangrep mot landet http://bit.ly/9V6LEU

Hele værden inkl Norge visste USA stod og løy på FN's talerstol. Vi satt og så på. Norge med sin veike - feige regjering avsto fra å stemme.

Afghanistan ? Mineraler i lange baner, spessiellt lithium, Vi skal ha det sier Obama, det er vårt. Al-qaeda/CIA ? Les:>> http://bit.ly/J7Wpq noe måtte de jo ha som påskudd til å terrorisere og rane land for energi til krigsmaskineriet sitt. Og ikke minst den nå kommer avsløringene om den økonomiske svindelen de har bedrevet gjennom årtier. BOA avsløringen står på trappa hos Wikileaks snart. Blir å smelle i verden da..

Vi er advart mot dette sinnsykt mange ganger så hva bæser vi for? Hør :>> http://bit.ly/12H7ph

pippilottafryd

15.mai.2011 kl.03:50

TheBigBudMan: Linkene dine var ikke tilgjengelige, men jeg er enig i at Norge er feigt. Jeg er helt overbevist om at den Norske mann og kvinne er dypt uenig i regjeringens framferd, men mainstreams propaganda er flink i hjernevask. Verden er i opprør, og det er med god grunn. Folket utarmes, og settes opp mot hverandre, slik at våpenindustrien skl holde hjulene igang. I Afganistan har 47 ulike nasjoer angrepet de på ulike måter, men fortsatt står de, det er ganske utrolig egentlig?

TheBigBudMan

16.mai.2011 kl.01:17

Joda, merk" (http://bit.ly/J7Wpq)" eller "(http://bit.ly/9V6LEU)"

kopier webadressen og lim den inn i adressefeltet i explorer/firefox og trykk enter så kommer sidene opp.. No problemas ..Viktig å lese/lære.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits