Sex med dyr


Zoofili er betegnet som menneskelig seksuell tiltrekkning til dyr. Dette er globalt tabu, og forbudt i mange land. I Norge ble loven mot zoofili opphevet i 1972, men det ligger inne et forbudsforslag mot dyresex i den nye dyrevernsloven.

Dyresex kan være dyremisshandel, men trenger ikke være det. Sannsynligvis er det mer utbredt enn hva vi vet. Små skjødehunder blir feks. ofte omtalt som kvinners seksuelle hjelpemiddler, og hvem vet hvor vanlig det faktisk er.

Det dukker jevnlig opp bekymring om menn som sniker seg til seksuellt på hester, men det er lite sannsynlig at det er vondt for hesten ved "normal" aktivitet. Insiminering kan sikkert være like "krenkende" for dyr sånn sett. Det er forståelig at en "pervo" som sniker seg rundt i stallen natterstid virker skremmende, og det blir jo også et slags tyveri/missbruk av annen manns eiendom. Men hvis man bare ser på selve aktiviteten så er det vanskelig å peke på at den er til særlig skade for dyret, bortsett fra at det kanskje kan bli skremt.

Det er opprettet dyrebordell i Danmark, og slike vil sannsynligvis også kunne bli godkjente i Norge.

Problemet er vel ikke så mye at dyrene blir krenket, men mennesker som utfører slike handlinger. Men å kriminalisere er neppe veien å gå. Det er jo egentlig bare tragisk at noen velger slike utløp for sine lyster, og ikke finner et annet menneske som kan tilfredstille de på flere nivå.  • 29.apr.2011 kl.23:09 i Blogg
  • 2 kommentarer
  • Permalenke

2 kommentarer

Arvid

30.apr.2011 kl.18:01

Et tema jeg ikke ser omtalt så ofte i blogger! Du har vel sagt det vesentligste i den konkrete sammenheng. Det jeg reagerer på er at lovmakerne legger så mye energi i saker som kanskje ikke er et stort reelt problem. Det hele blir mer en slags "morallovgivning" som kanskje er unødvendig. Snart har vi så mange lover om alt mulig at det blir umulig å bevege seg uten frykt for å bli mistenkt for å gjøre noe galt.

Jeg så innlegget ditt i går og gjorde mine tanker. Tilfeldigvis ser det ut til at saken også er under behandling i Sverige. I vedlagte avis-henvisning stilles også spørsmål ved det du også nevner at "offisiell" inseminasjon og seksuell stimulering av dyr for å skaffe sæd etc ikke synes å være noe problem.

Hva med i stedet å innføre noen lover som forbyr dreping og lemlestelse av titusenvis av barn som lever i krigsherjede nasjoner?

http://www.aftonbladet.se/ledare/article12953887.ab

pippilottafryd

30.apr.2011 kl.19:00

Arvid: Takk for intressant link Arvid!

Ja, det er en utrolig hyklersk verden vi lever i.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits