Når mennesker har hale

 

Overstående bilde er ikke en ekte menneskelig hale. Men det er veldokumentert at mennesker fødes med hale både titt og ofte. 

Når mennesket ennå bare er et foster, har den en liten hale, men denne absorberes vanligvis av kroppen under utviklingen,  og er helt borte lenge før fødselen.

Man vet ikke sikkert om mennesker som er født med hale ikke har mistet fostehalen av ulike årsaker, eller om det er latente gener som kan opptre i enkelte individer.

Hvis barn blir født med en slik hale, vil den vanligvis straks bli fjernet kirurgisk. Får den bli værende kan den vokse i takt med mennesket. Menneskehaler er vanligvis glatte og kjøttfulle og bare noen cm. lange, selv om det skal ha forekommet eksemplar på opp til 30 cm. Vanligvis er de urørlige, men det har forekommet noen med litt bevegelighet eller ryggvirvler i.

Chandre Oram i Vest Bengal er kjent for sin 33 cm lange hale, som sies å ha velsignende og helbredende effekt hvis man berører den. Hans hale påstås å være en slags brokk, men imponerende;

Andre menneskehaler;

Mytologisk har halen også betydning;

Djevelen blir kunsthistorisk iblandt blitt fremstillt med hale;Den vakre Huldra lokker menn inn i skogen, men kan avsløres på sin kuhale.

Faunen med sin geiteunderkropp;;Havfruen er også en variant av et halebesatt menneske, da fiskens underkropp er definert som en hale;

Spennende greier, syns egentlig at det er litt trist at ikke flere mennesker får beholde sin medfødte hale. Det hadde vært kult å ha en!
Andre kilder;

http://facemashpost.blogspot.com/2011/02/wow-keren-ada-manusia-berekor-ternyata.html

http://bezpruderyjna.u.re.pl/tablica/czytaj/16201.html

http://bezpruderyjna.u.re.pl/tablica/?page=10

  • 29.apr.2011 kl.20:27 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits