Penis som samfunnsfenomen


Bildet fra TV2


Kanskje har du en penis selv, eller kjenner noen som har det, da vet du at penis kan stå i sentrum.

Det finnes noen harde fakta om dette forplantningsorganet; ikke bare har den egen vilje og agenda, men den er stort sett ikke omskåret heller.

Begrepet "penis" kommer fra det latinske for hale. Den menneskelige penis er annerledes enn mange andre pattedyrs, den mangler bein, den kan ikke trekkes inn i skrittet, og er i forhold til kroppsvekt større, både tykkere og lengre, enn andre pattedyr. Den menneskelige penis har videre en spesiell ereksjonsmekanisme, og ekstra erogene soner ved svamplegemet, glidehud og forhud.

Størrelsen på penisen synes å være et viktig moment i livet, og som hersketeknikk brukes det også på elitenivå. Penis-mobbing er noe aviser jevnlig tar tak i, mens "hæstkuk" derimot ikke ansees som spesiellt stygt, særlig nordpå. Men hestens penis er jo veldig lang og kan derfor sees på som en berømmelse av attributtens antatte lengde, eller kanskje uttrykk for egne komplekser? 

Selv gode venner kan utfordre hverandre på lengde;

Island kan reklamere for sitt eget fallosmuseum, og kan vise frem mannlige kjønnsorganer fra 93 arter. Utstillingen spenner fra Spermhvalens 170 cm lange redskap, til hamsterpenis som er adskillig mindre. Museumet kan også vise opp en lampeskjerm laget av oksetekstikler. Det siste bidraget i samlingen er donert fra nylig avdøde Pall Arason (95), men detaljer om objektet er ennå ikke kjent, så her må man nok smøre seg med tålmodighet til avdukingen.


Utstoppet elefantpenis ved museet.


  • 13.apr.2011 kl.19:53 i Blogg
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits