Mine beste skjønnhetstips


Bildet er hentet herfra; Priceless pictures and videos

Skjønnhet er jo et relativt begrep da smaken er som baken, men det er endel ting som man kan passe på for å ta seg best mulig ut. Det føles godt for egen del og gir også lettere positiv innstilling fra andre.

Mange plages med komplekser og dårlig selvtillitt. Det gjorde også jeg, og husker meget godt at jeg som 14 åring kunne stå å se meg selv i timesvis i speilet mens jeg i utelukkende såg på alle de ting som jeg ikke var fornøyd med. De litt kraftige øyenbrynene mine kunne jeg plukke med pinsett, verre var det med den litt store nesen.

Men så var det endag jeg sto slik og hatet mitt eget utseende, at det gikk opp for meg at det var bortkastet tid. Dessuten var det selvopptatt. Og ettersom sannhetsordet "Det er den indre skjønnhet som teller" hadde blitt nevnt fra omgivelsene noenganger, klarte jeg der og da å bestemme meg for å heretter ikke bry meg noe om å hakke på meg selv for utseendets skyld.

Det betydde jo ikke at jeg sluttet å prøve å ta meg best mulig ut, men så kunne jeg konsentrere meg om det, istedenfor å la verden falle i grus pga. en kvise. Omgivelsene la jo uansett ikke merke til den kvisa, og mange syns nesen min er veldig pen, komlimentet Cleopatranese har jeg fått flere ganger.

Det har mye med holdning å gjøre. Holdningen vår signaliserer det meste om oss til våre omgivelser. Modeller på catwalken har fin holdning, om enn iblandt kanskje noe nonsjalant, men de går som om de har selvtillitt, er stolte og sterke, med vennelig bestemt og fokusert blikk. Her kan man ofte jobbe litt med seg selv og egen holdning. Altfor mange mennesker slurver med det, og saggemoten har ført til at mange unge menn har en holdning som vil kle dem dårlig når de blir eldre. Pass på å være rett i ryggen, stram skuldrene bakover så de ikke blir runde, ta gjerne mål fra en vegg for å finne ut hvor din rette stilling er. Stå da helt inntill veggen med hælene også. Løft haka. Pust rett.

Når det gjelder øyebrynene så er det veldig vondt med pinsett, så de siste ti år eller så har jeg brukt høvelen. Jeg høvler på tørr hud uten noe på, og høvler forsiktig med siden av bladet litt etter litt.

Jeg bruker også tørrbarbering andre steder, og det funker bra. Men viktig å bare barbere med hårene, ikke mot, for da vil huden slite litt. Etter barbering dusjer jeg og smør meg inn med krem. Jeg foretrekker Spenol. Jeg h tørr hud og psoreasistendenser i perioder, og da er Spenolen det beste for meg. Den er billig og trekker bra inn i huden. Den er også super i hodebunnen og som hårkur, den trekker seg inn i håret, så til forskjell fra olje blir det ikke fettete. Når jeg får eksem i hodebunnen smør jeg ganske tjukt på flere dager på rad før jeg tar forsiktig med kam, og da gir det seg. Som hårkur har jeg bare litt i hendene som jeg gnikker inn i handdukstørrt hår, og bare lar tørke.

Men bruk ikke Spenol i ansikt og på hals, der bør man kjøpe en bra dagkrem beregnet for det. Jeg slurvet med fuktighetskrem helt til i trettiårene, men det gjorde nok ikke så mye. Jeg er egentlig litt skeptisk til at folk bruker så mange kremer fra tidlig alder. Huden suger til seg dette, og det kommer inn i blodbanene. Dagens nanokremer er særlig skumle i så henseende. Men dessuten blir huden "bortskjemt". Huden har noen føleceller som regulerer hvordan huden skal være, og forstyrrer man dette så må kanskje ikke huden jobbe så mye som den burde, eller produserer for mye. Feks. var det før vanlig å bruke dokter Scott Mathiesens hudvann på kviser, med det resultatet at huden tørket ut, som gjorde at huden produserte mer talg for å bøte på uttørkningen, som gav flere kviser. Hårfarge er også misstenkt for å kunne gi alvorlig sykdom.

I det siste året bruker jeg mest Avokado til hudkrem. Avokado er noe av det sunneste man kan spise, og alle burde sise minst en halv Avokado daglig. Når man har spist frukten så har man skallet igjen, og det ligger et lag med olje på det. Denne oljen smør man ihvertfall i ansiktet og på halsen, samt hender, før leggetid. Man skal ikke vaske av den oljen, men man kan få litt grønnskjær i øyenbryn, så man kan med fordel bare tørke lett over med en handduk.

Har man lyse øyevipper så kan man farge dem selv. Det er ganske lett og billig. Så trenger man ikke bruke mascara like ofte, for det sliter jo litt.

En pudder eller pudderkrem gjør ganske stor forskjell på huden, særlig på fotografier. For å ikke få så tykkt lag kan man blande den med den vanlige hudkremen.

Ellers er en kajalblyant noe man kan behøve. En tynn strek langs øyevippekanten oppe og nede samt på våtkanten gjør øynene penere.

Jeg bruker ikke leppestift, men en farget lepomade kan gå.

Hvis man skal ha lange negler så må man jobe litt for det. Filingen er viktig, hver dag, hold filen litt på skrå innover og fil bare fra siden mot midten. Ikke fil for langt ned på siden. En neglekrem kan gjøre underverket. Det finnes flere typer, man får prøve seg frem.

Duft har betydning. Mange lesser dessverre på altfor mye. Jeg bruker nesten aldri parfyme, og da kun en meget mild type som til og med barn liker. Plages man med svettlukt under armene så skyldes det vanligvis at man har brukt for mye deo, og istedenfor den naturlige bakteriekulturen som skal være der, som ikke lukter såfremt man vasker seg hver 24 time, så har det blitt sopp. Og det lukter. Slutt med deo, smør på 35%eddik og la tørke. Gjenta noen ganger. Det samme kan man gjøre på "tåfis", men da må skoene også behandles (innvendig). Det gjør man enklest med en sprayflaske. Eddiken fordamper så lukten forsvinner.

Den indre skjønnheten går mye på livsholdning. Å utstråle kjærlighet, glede, energi, trygghet eller hva det er som er ens hovedfokus. Man kan utfordre seg selv å spille litt skuespiller i eget liv og øve på det man syns er vanskelig. Når holdninga, pusten, stemmeleiet og fokuset er der så er man slik. Man blir det man er.

Det viktigste; La deg bli elsket og våg å elsk tilbake.

 

 


  • 10.apr.2011 kl.21:29 i Blogg
  • 3 kommentarer
  • Permalenke

3 kommentarer

Arvid

11.apr.2011 kl.10:57

Takker for gode råd - hvorav de fleste også kan brukes av menn, såvidt jeg ser.

Øystein Espedal

12.apr.2011 kl.14:11

Heisann. To kjappe kommentarer til innlegget ditt:

Tørrbarbering er svært belastende for huden, og bør unngås. Hovedoppgaven til barberingskrem eller -gel er å redusere friksjonen mellom barberbladene og huden. Ved å ikke bruke slike friksjonsreduserende hjelpemidler, utsettes huden for en større belastning enn den "liker", og vil reagere med tørr/irritert overflate. Det går som regel fint å tørrbarbere små områder (øyenbryn etc.), men som oftest vil man oppnå best resultat med barberkrem el.l.

Når det gjelder vanlig kroppslukt, så har dette ingenting å gjøre med soppdannelse som følge av manglende bakterier. Snarere tvert imot. Kroppslukt skyldes at deler av hudens bakterieflora skiller ut lipase-enzymet. Dette enzymet bryter opp svette i mindre molekyler, og det er disse molekylene som lukter vondt. Lukten skyldes altså tilstedeværelsen av bakterier, ikke fraværet av dem.

Deodorant kan deles inn i to kategorier: De med antiperspirant og de uten. Begge inneholder som regel parfyme, men også her finnes det variasjoner. En antiperspirant har som oppgave å redusere mengden svette produsert av kroppen. De luktfremkallende bakteriene trives nemlig best der det er fuktig. (Det brukes en mengde stoffer for å redusere svettemengden, men hovedingrediensene er aluminiumklorid og en blanding av aluminium og zirkonium.) Poenget er at deodorantens oppgave er å redusere svettemengden, IKKE å drepe bakteriefloraen i huden.

Jeg kan ikke finne noen medisinske kilder som tilsier at eddik skal være en god erstatning for deodorant. Enkelte bruker eddik som desinfiserende middel, da det dreper bakterier, men det var vel nettopp det du ønsket å unngå..?

Ellers sier du mye bra om kroppsholdning, fortsett med det.

pippilottafryd

12.apr.2011 kl.22:08

Øystein Espedal: Hei, mulig du har rett men dette har jeg testet ut i mange år og det funker på min hud. Jeg trur det funker som en slags peeling. Mine legger er minst like pene som mine venninners, som bruker gel ol. Også kjæresten min har gått over til tørrbarbering, og sier at det er avhengig av måten man beveger høvelen på. Litt på skrå nedover. Og at mange reagerer på de kremene.

Når det gjelder eddik så funker det. Eddik er først og fremst soppdrepende. De fleste har et for surt kosthold, og kan ha candida og andre ting, og en ss eplesidereddik i vannglasset kan gjøre underverker. Eddik er basisk. Også i forhold til underlivssopp, som feks. er vanlig for gravide å få. Legene anbefaler en ekkel kremkur med Kanesteen, som funker veldig dårlig. Istedenfor kan man bare blande mildt eddikvann (smak på det!) og smøre på ved hvert dopapir med papiret. 3-4 behandlinger bruker gi full helbred. Mange har også sopp helt bak, med kløe, og da er eddikbehandling supereffektivt. Men ikke for sterkt for det kan svi for mye.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits