DLD mot pedofile?En ting er å montere GPS på senile, en annen ting å ha det på absolutt alle. Man kunne vel ønske å montere det på tenåringen sin, men man innser at det ville være en krenkelse. Og normale foreldre rannsaker ikke rommet til pøbelen uten å ha gode grunner til det, selv om de følger litt med. Men nå omfavner Erna og Jens hverandre i glede over at hele folket kan overvåkes via EU direktiv.

I realiteten er vi veldig sporbare, både minibankkort, ip. adresse, overvåkingskamera på alle arena hvor det ferdes noe folk, og mobil som kan spores veldig nøyaktig. En viss overvåking er bra, kan virke forebyggende, og slike spor kan i feks. drapssaker gi viktig informasjon. Politiet har allerede tilgang på de viktigste kanalene.

Men ved DLD skal alltså hele nettverket  være overvåket.  Lagringa skal foretas av leverandør, noe som vil føre til en uoversiktlig praksis over tilganger, og vil gjøre missbruk nesten umulig å spore. Rettnok har man kommet med et "kompromiss" at det skal være domsavgivelse, men hvor lenge, og med hvilke unntak?

Det finnes eksempler nok på at myndighetene har hatt kriminelle representanter. Feks. har det kommet ut ting i rettssaker som avisene har fått tak i (kjøpt info) før advokat og aktor i saken, og undergraver rettssikkerheten. Hvor mange som har blitt utpresset pga en utroskapshistorie eller annet har vi ingen oversikt over, men sannsynligvis mange. Bare fantasien kan sette grenser for hvordan en psykopat ogeller en med farlige intensjoner med makt og myndighet kan utnytte dette.

Vår rettsikkerhet på nett må styrkes, det er alle enige i, men DLD er ikke veien å gå. DLD gir rettnok politiet, men potensiellt sett også andre,  utvidet rettighet og mulighet, og dessuten kunne agere i et saktere tempo. Når en lov først er innført så vil den ikke fjernes, bare justeres hvis behov, men den er allerede i utgangspunktet et overgrep mot privatlivet.

Vi husker avsløringen om at NAV hadde slike rettigheter inntill nylig, uten at folket var orientert.

Glem aldri at alle kan klikke.

Og hva om det kommer en ny Hitler?

DLD blir anklaget for å  bryte menneskerettighetene, men likevel innfører man det på folket, som knapt nok vet hva som skjer. Det har stått i avisa at det redder barn fra "pedodøden", så da må man være for DLD? Men saken er at det neppe vil redde et eneste barn. Kanskje tvertimot.

Begreper og sjokknyheter kan brukes for å påvirke holdninger. Men er det bedre at vi avslører folk som prøver å få kontakt med unger over nett, enn at de går direkte IRL? DLD vil bare føre til at de pedofile blir flinkere å skjule seg. Via Nettby feks. ble flere pedofile avslørt, pga våkne borgere. Og det er faktisk veldig viktig.

Wikileaks og menneskerettighetsaktivister samt andre viktige varslere er et viktig moment i debatten. For disse vil være de første som blir rammet, og ved at "demokratisk samfunn" som Norge godkjenner dette vil legitimere innføringer som i diktatur vi ikke vil sammenlikne oss med.

 

 


  • 28.mar.2011 kl.22:39 i Blogg
  • 8 kommentarer
  • Permalenke

8 kommentarer

Markus

28.mar.2011 kl.23:55

Igjen skriver du fullstendig feil om pedofile. Pedofile er ikke kriminelle per se, hvor har du det fra? Tror du DLD er et verktøy for å ta pedofile i større grad enn f.eks. heterofile? Du bø lære deg hva en pedofil er. Jeg tviler på at det har vært noen mange pedofile på f.eks. Nettby. De fleste som søker etter mindreårige på nettet, søker etter 13-14åringer, og de er ikke pedofile.

pippilottafryd

29.mar.2011 kl.00:46

Markus: Hehe, jeg visste at du ville reagere! Men hvis du faktisk ser over mitt linkemateriale så vil du sannsynligvis oppdage et poeng. Pedofilbegrepet brukes til og med i DLD kampen. Jeg vil komme tilbake til hebefil-perspektivet snart.

Markus

29.mar.2011 kl.08:34

Ja, så hvorfor velge du å øke fordommene mot pedofile og øke faen for overgrep? Ser du ikke at det er alvorlig du?

pippilottafryd

29.mar.2011 kl.09:44

Markus: Jeg peker på at man bruker frykten for pedofile for alt man kan. Jeg mener at det er viktig å snakke om det for å øke bevisstgjøringen og avtabutisere, samt forebygge, og da må man se på flere faktorer.

Markus

29.mar.2011 kl.19:35

Hva i all verden mener du det? Bruken din av ordet pedofil har jo ingen slik effekt i det hele tatt. Både du og DLD-tilhengere bruker ordet feil!

pippilottafryd

29.mar.2011 kl.22:01

Markus: Jeg trur du misser å se innholdet. Pedofil er et anvendelig ord i verdidebatter, og jeg prøver å riste litt i oppfattninger, og sånn sett kanskje faktisk kan øke kunnskapene om overgrep og problematikk rundt det.

Markus

30.mar.2011 kl.20:56

Det er jo riv ruskende galt å tro at du øker kunnskapen. Hvordan i all verden mener du at du gjør det, når du skaper slike fordommer og stigmatisering?

pippilottafryd

01.apr.2011 kl.16:24

Markus: Det er jo ikke akkurat jeg som har skapt det, og det er normalt at folk tar full avstand fra sexuell utnytting av barn og unge heldigvis. Men når det gjelder DLD er det et dårlig argument, som forklart i innlegget.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits