Korsfestelsen av en FRP-pedofil...

Hieronymus Bosch (født ca. 1450, død august 1516)

Nå syns jeg ikke noe om at voksne folk utnytter andre seksuellt eller på andre krenkende måter. Og det antydes at det kan være fysiske overgrep også, samt at ledelsen muligvis ikke har håndtert saken riktig. Men i forhold til at Trond Birkedal filmet folk nakne i bobblebadet bør man kanskje sette ting i litt perspektiv, feks. det nylig avslørte dokameraet på Hønefoss.

Og hva med de utsatte i denne saken? Blir de vernet ved at saken smøres utover med krigsskrift? Hva med de pårørende?

04.04.11. Idag står Birkedal frem og forteller om sin opplevelse. Det er jo ikke tvil om at denne saken har fått ekstrem mediedekning, og at presset mot Birkedal har vært kolossalt.

Hvor ond kan så Birkedal være?

Bortsett fra innrømmelse av ulovlig filming i bobblebadet,  har det fremkommet at en 17 åring påstår seg missbrukt av Birkedal for to år siden. Og det er selvsagt helt uakseptabelt å missbruke eller å ha sex med 15 åringer  for en 31 åring, men hvis en jente går til helsesøster og ber om p piller når hun er 14 eller 15 så får hun det, uten at foreldrene kontaktes. Så samfunnet synes å ha en viss aksept for at man i den alderen kan ha sex.

Sett i relasjon med Birkedalsaken ser det  ut som om det gjelder ulik etikk i samfunnet, en for FRP og en for andre. Det har vært overgrep fra politikere i andre partier også, men medias blodtørst har i de sakene vært minimal.

Vil også tilføye at Birkedal sannsynligvis har hebefil legning, og i bla. Sverige og Danmark er den seksuelle lavalderen 15 år, slik at hadde han gjort dette der så hadde det ikke vært straffbart (såfremt det ikke var tvang selvsagt, dvs. voldtekt).

 


  • 26.mar.2011 kl.21:39 i Blogg
  • 36 kommentarer
  • Permalenke

36 kommentarer

26.mar.2011 kl.22:41

Vist ikke Siv jensen trekker seg nå er FRP ferdig. Uten jensen kan muligens FRP komm etilbake. Uansett får de aldri mer min stemme før de får en dugande leder. Siv Jensen er udugelig!

Fredrik

26.mar.2011 kl.23:25

Det er passe useriøst å kalle Birkedal for pedofil. Pedofile liker *barn*, altså personer som ikke har kommet i puberteten ennå. Birkedal er tydeligvis "en vanlig" homofil som har gått litt over streken.

Michael

26.mar.2011 kl.23:28

Så fordi det finnes andre som gjør overgrep, skal det ikke være noe tema at Birkedal gjør det?

Saklig logikk der, må jeg si.

26.mar.2011 kl.23:40

La oss se på det slik: Dokamera på Hønefoss vs Trond Birkedal (han som har blitt nevnt som en mulig etterkommer etter Siv Jensen) som filmer gutter og menn i dusjen, samt har hatt seksuell omgang med en gutt under 16 år.

Jeg tror jeg seieren er ganske klar. Trond Birkedal vinner denne med god margin. Hvorfor? Vi elsker å lese om skandaler og tragedier, og når det i tillegg kommer fra et parti med sterke meninger om akkurat dette, blir det ekstra spennende å lese. Du har et poeng med det du skriver, men det er bare ikke slik medie-verden funker. De utsatte i saken du nevner, er ikke krenket på samme måte som de i Birkedal-saken. Selvfølgelig er de blitt krenket og personen som har ansvaret for det burde bli straffet, men Birkedal tok det til et nytt nivå.

Derfor blir de utsatte i den saken skutt til side for Trond Birkedal.

pippilottafryd

26.mar.2011 kl.23:42

Fredrik: Vel, Birkedal er nok hebefil; http://no.wikipedia.org/wiki/Hebefili .

26.mar.2011 kl.23:45

Fredrik: Pedofili blir brukt for å beskrive alle typer pedofile ?nepiofili, pedofili og hebefili ?som en felles benevelse. Birkedal er tydelig hebefili ? alderen 13-16 år ? men han bærer fremdeles stempelet som pedofil.

Kilde: http://www.pedofili.info/TrorDuAt.htm

pippilottafryd

26.mar.2011 kl.23:46

Michael: Jeg syns at det var veldig mye spalteplass på denne saken. Jeg syns det er flott at man snakker om seksuell overgrepsproblematikk, men dette er jo en bagatell i forhold til veldig mye annet forferdelig som skjer i verden og på pedofronten. Det er ikke skamslåtte drepte småunger i hans fotspor, men overskriftene kan tyde på det.

pippilottafryd

26.mar.2011 kl.23:49

Anonym: Så det er viktigere å få naglet Trond Birkedal enn å vise en viss følsomhet for de utsatte?

Anonym

26.mar.2011 kl.23:51

Det sier jeg ikke. Personlig syns jeg ikke det er riktig, og støtter deg i det du sier der. Men jeg bare sier det slik medie-verdenen ser det. I det samfunnet vi lever i, ønsker vi å se tragedie, og da spesielt en høy-rangert politiker som blir tatt for noe slikt som dette.

Hvem ville vel lest avisen hvis det bare var fryd og gammen hele dagene? Ikke like mange som gjør det i dag, vil jeg tro.

pippilottafryd

26.mar.2011 kl.23:54

Anonym: Kilden du la ut er fra et nettsted for pedofile. Jeg velger å la denne kommentaren stå fordi jeg har tro på opplysning selv om det kan være ubehagelig. Noen få som blir utsatt for overgrep i barndommen blir selv pedofile. Det er et trist faktum. Hva skal vi gjøre for at de skal kunne få hjelp så vi unngår nye overgrep?

pippilottafryd

26.mar.2011 kl.23:58

Anonym: Det er jo ikke mye fryd og gammen i nyhetsbildet da. Bla Libya og Japan er jo kjempestore saker, men denne greia er hva som engasjerer folk...

Anonym

27.mar.2011 kl.00:03

Rettelse: Det er et nettsted med informasjon om pedofili, ikke nødvendigvis et nettsted for pedofile.

Det er et trist faktum, det har du rett i. Konkrete tiltak for å unngå dette har jeg dessverre ikke. Som regel vet man aldri hvem som kan gjøre hva, og da er det ikke lett å ha noen konkrete tiltak for dette. Det kan være at en helt "normal" person som har en vanlig kontor-jobb hos et stort firma i Norge, en vanlig person du ser på gata. En slik person kan være en overgriper. Eller kanskje det er en person med en psykisk lidelse som gjør noe slikt?

Når det er slikt som dette, er det svært vanskelig å komme med tiltak. Har du noen forslag til hva som kan bli gjort for å unngå overgrep?

Anonym

27.mar.2011 kl.00:07

Jaban/Libya-sakene: Dette er et klassisk eksempel som kalles for gullfisk-eksempelet. Se for deg dette: 150 kinesiske gruvearbeidere dør i en stor ulykke utenfor Beijing; En buss kræsjer og tar livet av 9 svensker; gullfisken vår dør.

Eksempelet er ganske overdrevet, men hvem er det vi snakker om til våre venner? Er det at gullfisken Willy nettopp svømte på ryggen i akvariet vårt? Vi vil aller helst høre om det som foregår nære oss, her hjemme. Når slike skandaler skjer i partier som ønsker å styre landet, blir Japan og Libya skutt til side, akkurat som med dokameraet i Hønefoss.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.00:10

Anonym: Jeg trur man må snakke mye mer om det, ikke la det være så tabu. Men helst ikke så mye i den vinklinga som media legger opp til her.

Og så opprette lavterskeltilbud for terapi for endring av tenningsmønster.

Barbro

27.mar.2011 kl.00:50

Skal Siw Jensen måtte trekke seg som partileder på grunn av dette?I all verden,har folk helt mista gangsynet eller?Man må da skille mellom politikk og sak!! Jeg synes FrP har opptrådt helt korrekt i denne saken.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.00:54

Barbro: Vi vet vel ikke om de har opptrådt korrekt enda.

Praktiker

27.mar.2011 kl.01:03

Birkedal har innroemmet snikfilming og aa ha ligget i samme seng som en ung gutt. Ingen har stillt spoersmaalet Hvorfor

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.01:06

Praktiker: Hvorfor?

Markus

27.mar.2011 kl.01:54

Du må endre tittelen på innlegget ditt straks! Dette har INGENTING med pedofili å gjøre i det hele tatt. Pedofile tiltrekkes av barn FØR puberteten. Ingen pedofile liker 15-åringer.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.01:58

Markus: Som nevnt før i debatten er det korrekte hebefili, men pedofilbegrepet omfatter også disse i dagligtalen.

Anne

27.mar.2011 kl.05:27

Jeg er ikke imponert over hvordan FRP har håndtert denne saken. Enten det dreier seg om hebefili eller pedofili... Den krenkede er uansett under den seksuelle lavalder, og dermed er det per definisjon uakseptabelt i henhold til norsk lov. Det har fremkommet i de siste dager at FRP sentralt har kjent til at det her er snakk om seksuell omgang med en person under den seksuelle lavalder. Da vil jeg si at det er dristig av FRP-ledelsen sentralt å gi denne personen en sentral rolle i partiet. De MÅ jo vite at det her en eller annen gang må komme frem i media. Okay... Ingen skal dømmes før den norske domstol har sagt sitt, men jeg vil vel si at han er rimelig ferdig i norsk politikk.
Det sammenlignes her med Søviknes-saken, og der ser jeg ingen store likheter, må jeg si. Mr. Søviknes misbrukte kanskje sin stilling som "overordnet" i partiet, men de var tross alt på et utested med 23-års aldersgrense. At jenta viste seg å være betydelig yngre, bør ikke belastes Mr. Søviknes. Kona har tilgitt ham - da bør faktisk vi gjøre det samme.

Tussa

27.mar.2011 kl.07:28

Spørsmålet her burde være ganske enklet, har han begått seksuellt overgrep eller ikke. Hvis ja, blir han dømt for det, hvis nei, blir han frikjent. Hva straff han eventuelt får for snikfilming og nedlasting av pornografi, vet ikke jeg, med det er sikkert en mye mildere straff en for et seksuellt overgrep. At han ikke har noen politisk fremtid er helt klart, men han kan kanskje ha et liv med en fremtid. Slik mediene hausser opp denne saken burde være forbudt, det er lynchjustis hva de driver med.

Coffey

27.mar.2011 kl.09:52

AP-POLITIKER FENGLSET FOR FLERE SEX-OVERGREP. TILSTÅR SEKSUELL OMGANG MED 10-15 GUTTER ? http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=135360

Per Neverdal

27.mar.2011 kl.10:56

Ser at dokameraet er et sammenligningspunkt her. Meg bekjent er det ikke noen som kjemper om ordfører og statsministerposten, som har noe med det å gjøre.
Tror heller ikke det har med løgn overfor velgere og det norske folk forøvrig.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.13:06

Per Neverdal: Der er bare for å sette det i perspektiv. Ulovlig filming er selvsagt en uting, men har vel ikke så høy strafferamme.

Denne saken tar ihvertfall enormt med oppmerksomhet, og folk er mer oppdatert på Trond Birkedal enn hva som skjer i Japan eller Libya. Det er kanskje hva informasjonskanalene vil også?

Walter Westinghouse

27.mar.2011 kl.13:48

Markus sa: "Pedofile tiltrekkes av barn FØR puberteten. Ingen pedofile liker 15-åringer."

Prøv deg med den i en rettssal. Det spiller liten rolle om Birkedal er pedofil eller ikke,

poenget er at han har misbrukt makt/autoritet og forgrepet seg på en person som ennå

ikke er myndig. Grovt.

Ellers rimelig patetisk (men på ingen måte uventet) at Frp og deres tilhengere nå

prøver å gjøre seg til "offer" for en slags "heksejakt". Skjerpings. At de ikke viser

noen som helst sympati med sakens egentlige offer, viser hvor fortjent denne

eksponeringen av partiet er. Slikt kan man ikke lyve seg unna.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.14:01

Walter Westinghouse: Jeg har overhode ingen sympatier med Frp. Og jeg trur ikke mediadekningen er noe til hjelp for de utsatte, jeg syns det er rart at man ikke viser større varsomhet i saken nettopp pga. at her kan det være mange offer.

Markus

27.mar.2011 kl.14:13

<ja og det er en alvorlig begrepsfeil som du må endre umiddelbart da det fører til flere overgrep!

Tussa

27.mar.2011 kl.14:16

Det neste er vel at denne unge mannen som har blitt utsatt for seksuelt overgrep, står frem i mediene med bilde og navn. Jeg er helt enig i at media burde være mer varsomme, siden det er unge mennesker som kan være meget sårbare, som er involvert.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.14:22

Markus: Kopiert fra Wikipedia; "I motsetning til den generelt aksepterte medisinske definisjonen, brukes begrepet pedofil også hverdagslig om voksne som er seksuelt tiltrukket til barn eller tenåringer under den lokale seksuelle lavalderen, og om personer som har forgrepet seg seksuelt på et barn."

hahaha

27.mar.2011 kl.16:25

Siv Jensen om Trond Birkedal -?Han er allerede dømt ?

Yes,bitch, du visste fra 2009 jo. Hva forventer du? Birkedal selv innerømmet og politiet fant skjult kamera hjemme hos ham.

Ofrene har forsatt smaken til Birkedal i munnen da de var 13-14 år gammel.

pippilottafryd

27.mar.2011 kl.16:37

hahaha: Bra at han blir avslørt, og jeg håper offrene får all den støtte de trenger for å bearbeide dette, men kameraovervåkingen er det eneste vi vet enda, og for det blir det kanskje bare en bot.

Markus

28.mar.2011 kl.01:31

Ja, og dette er en alvorlig begrepsfeil som du må rette opp. Hvis du bry deg om barn, så endrer du. Eller er du mest opptatt av å forholde deg til feilaktige kilder som wikipedia?

pippilottafryd

28.mar.2011 kl.07:41

Markus: Kan du forklare hvorfor pedobetegnelsen skulle være skadelig? Det gjelder jo påståtte overgrep mot unge under seksuell lavalder, overskriften er dessuten ment å illustrere blodtørsten i media.

Markus

28.mar.2011 kl.09:01

Vel for det første så har jo pedofili fullstendig ingenting med denne saken å gjøre. Pedofili handler om før-pubertale barn. Det er skadelig fordi en sammenblanding av overgrep og pedofili innvirker på både pedofile lesere og samfunnet generelt, som gjør at pedofile blir sosialt utstøtt, og derfor står i større fare for å begå overgrep. Du bør bytte ut til frp-hebefil i det minste.

pippilottafryd

28.mar.2011 kl.19:56

Markus: Som nevnt tidligere så er det i dagligtale ikke forskjell, og de fleste vet ikke engang hva hebefili er. Enig med deg i at det det burde vært gjort mer distingsjon i begrepene for forståelsen, og jeg vil vurdere å ta det opp til tema i et senere blogginnlegg, kanskje allerede idag.

Trond Birkedal kan nok ikke unngå sosial utstøtning uansett, og som du kanskje ser er noe av vinklinga mi nettopp å sette hans handlinger litt i perspektiv.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits