Bygger heller nytt enn vedlikerholder NorgeRådgivende Ingeniørers Forening (RIF) beregnet rikets tilstand i år 2010, og kom til konklusjonen at etterslepet i vedlikeholdsutgifter er på svimlende 800 milliarder kroner.

RIF mener årsaken er ufullstendig styring og manglende langsiktig planlegging, og er særlig kritisk til at samfunnets hovedpulsårer ikke blir tatt vare på. Vedlikeholdsanalysen avslører sviktende kultur i den offentlige planleggingen og politikken.

Å ikke ta vare på det som er bygd opp tidligere er dårlig økonomistyring. Norge fremstilles som verdens rikeste land, så det burde ikke stå på pengene. Å opprettholde og utvikle en bra infrastruktur er en hovedoppgavene for våre folkevalgte, men her synes de å ha skulket i timen. Sykehus, skoler og eldreomsorg smuldrer opp med skadelig inneklima, dårlige veier er trafikkfeller som tar unødvendig mange liv,  og regningen blir bare dyrere og dyrere. Skal vi overlate den også til neste generasjon, paralellt med eldrebølge og et oljefond som neppe noensinne vil betales tilbake til folket?


  • 24.mar.2011 kl.09:36 i Blogg
  • 2 kommentarer
  • Permalenke

2 kommentarer

Arvid

24.mar.2011 kl.10:28

Dette er utrolig viktig! Privatpersoner som forvalter sine eiendeler på denne måte ville garantert blitt kalt uansvarlig av alle politikere! At det satses så lite penger på vedlikehold av infrastruktur er det beste bevis på at våre politikere bare er interessert i sin egen makt og senere muligheter for toppjobber i FN og EU-systemet. de bryr seg NADA om Norge og den norske befolkning. Grunnen til at de slipper unna med dette er at den jamne Ola Nordmann er så nærsynt at han ikke ser problemet. Bare Gutta og Jentene vinner gull i Kollen er alt greit!! Med andre ord - vi får som fortjent.

pippilottafryd

24.mar.2011 kl.10:41

Arvid: Ja, det er jo påfallende at over halve nyhetsendningen omhandler sport.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits