Sviket mot distriktsnorge

Strømmen er rekorddyr, og NRK rapporterer at den koster ca 1.20 øre/kwh i Oslo. Men de nevner ikke at i Nordland, Norges største kraftfylke, er prisen 410 øre/kwh.

Den skruppuløse kraftindustrien tjener uhorvelige summer på distriktsnorge, men tar seg ikke engang råd til å grave ned ledningene i Hardanger. Forøvrig nok et eksempel på at vi ikke har demokrati i Norge. Og hvorfor skal forbruker betale denne regningen? For det første bruker oljeindustrien enormt av våre felles naturressurser og er meget kraftkrevende, og de burde jammen betale kompensasjon til oss, istedenfor å laste regningen over på oss! Og statsnett skal for et minimum ha lik pris for hele befolkningen, og hvis det skal gis kompensasjon så skal det være pga. særlige behov. Som feks. Finnmarksbidraget; trass alt er det ekstra dyrt  å bo der. Men det er like dyrt i mange andre distrikter, og blir dyrere pga. at de ikke har disse støttene. Mens Oslo og omeng istedenfor har mye billigere tilbud, og samtidig feks. utbygd kollektivtransport, så hvorfor skal de ha mye billigere bensin?

Maten er dyrest og har dårligste kvalitet i Nord-Norge.

Prisene på bolig er naturlig nok høyest i hovedstaden, men på den andre siden betaler de ikke eiendomsskatt.

Kollektivtrafikken er dessuten godt utbygget rundt Oslogryta, men dyreste bensin finner man også nordpå, der det ofte ikke går buss overhode, og avstandene er lange.

Det koster ofte like mye å reise til Oslo for en nordlenning, som det koster en østlenning å ta en 14 dagers ferie i syden. Nordlenninger har dessuten ikke muligheter å velge miljøvennelig og billig reise på tåg.


  • 30.okt.2011 kl.17:11 i Politikk
  • Én kommentar
  • Permalenke

Én kommentar

Rune

25.feb.2012 kl.23:12

NB -

skruppelløs: http://snl.no/skruppelløs,

skrupuløs: http://snl.no/skrupuløs

Best å ikke forveksle!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger


Kategorier

Arkiv


hits